تعيين رواني بتن تازه ـ آزمايش اسلامپ
-1 هدف و دامنه كاربرد
هدف از تدوين اين استاندارد تعيين روش اندازه گيري اسلامپ بتن تازه در آزمايشگاه و كارگاه ميباشد . اين آزمايش براي بتن هاي خميري و چسبنده 1 با سنگدانه هاي تا قطر 40 ميليمتر كاربرد دارد .
-2 آزمونه
نمونه اي كه براي آزمايش مورد استفاده واقع ميشود بايد معرف تمامي محموله بتن باشد و طبق استاندارد برداشته شده باشد .
-3 وسايل آزمايش
3-1- قالب ـ قالب بايد از ورق فلزي به ضخامت حداقل 1/5 ميليمتر و با سطح داخلي كاملا صاف و بدون هرگونه برجستگي و يا فرورفتگي ساخته شده باشد و نبايد خمير سيمان بر آن اثر نامطلوب بگذارد .
شكل قالب بايد بصورت مخروط ناقص و ابعاد داخلي آن مطابق شكل باشد .
دهانه بالا و پائين قالب بايد باز و موازي يكديگر بوده و سطح دو دهانه به محور آن عمود باشند . همچنين دو دستگيره قالب در ارتفاع از پائين و دو پا گيره در تراز كف براي ثابت نگهداشتن قالب بايد تعبيه كرد . چنانچه از سيستم چفت و بست براي نگهداري قالب استفاده شود بايد مطمئن بود كه هنگام باز كردن اين چفت و بستها , قالب جابجا نشود .
3-2- كوبه ـ كوبهاي كه براي تراكم بتن بكار ميرود بايد مستقيم , از فولاد يا فلزي مناسب , به قطر 16 ميليمتر و طول 600 ميليمتر و دو سر آن به شكل نيم كره باشد .
4 ـ روش آزمايش
4-1- قالب را مرطوب نموده در محل نمناك , صاف و سخت , كه نتواند رطوبت را جذب كند , قرار دهيد . قالب را با استفاده از پاگيره ها محكم نگهداريد بلافاصله قالب را از بتن تازه طی سه مرحله كه مطابق با مندرجات بند (3) تهيه شده در سه لايه پر كنيد . ارتفاع هر لايه پس از تراكم بايد تقريبأ يك سوم ارتفاع قالب باشد .
4-2- با استفاده از کوبه ( میله ) به هر لايه (سه لایه ) 25 ضربه چنان وارد كنيد كه تعداد ضربه ها بطور يكنواخت در سطح لايه پخش گردد . براي لايه زيرين لازم است كه كوبه را قدري به سمت داخل كج كرده و نيمي از ضربه ها را بطور مارپيچي از محيط به سمت مركز وارد نمائيد . در لايه زيرين ضربه ها بايد تا عمق آن لايه نفوذ كنند و دو لايه ديگر را به ترتيبي متراكم كنيد كه ضربهها اندكي در لايه قبلي نفوذ نمايند . قبل از متراكم ساختن لايه فوقاني بايد قالب را به اندازه كافي از بتن پر نمود .
چنانچه پس از متراكم ساختن لايه فوقاني سطح بتن پائينتر از لبه هاي قالب قرار گيرد مجددا مقداري بتن روي آن ريخته و سطح قالب را با ميله توسط حركات ارهاي و غلطكي صاف كنيد .
4-3- اطراف قالب و روي صفحه زيرين را تميز كرده و قالب را به آرامي و بطور عمودي بالا بكشيد . بالا كشيدن قالب بايد ظرف 5 تا 10 ثانيه بدون اينكه كمترين حركت جانبي يا چرخشي به قالب و بتن وارد شود انجام گيرد .
بدون اينكه كمترين حركت جانبي يا چرخشي به قالب و بتن وارد شود ، انجام گيرد .
4-4- بلافاصله پس از برداشتن قالب , اسلامپ را با محاسبه تفاضل ارتفاع قالب از بالاترين ارتفاع بتن پس از برداشتن قالب تعيين كنيد , اين مقدار بايد به دقت نزديك به 5 ميليمتر محاسبه گردد . چنانچه پس از برداشتن قالب , بتن در هم فرو ريخته و يا از يك طرف بريزد بايد از نتيجه آزمايش صرفنظر كرده و نسبت به انجام آزمايش مجدد با استفاده از بخش ديگري از نمونه بتن اقدام نمود . چنانچه آزمايش بعدي نيز دچار چنين وضعيتي شود , نتيجه گرفته ميشود كه بتن از حالت خميري و چسبندگي لازم براي انجام آزمايش اسلامپ برخوردار نيست .
5_ نتیجه آزمایش:
کاهش ارتفاع بتن نسبت به ارتفاع قالب را بدست آورده، عدد بدست آمده (mm) را اسلامپ بتن می نامند. .
6 ـ گزارش آزمايش
گزارش آزمايش بايد شامل جزئيات زير باشد :
- اشاره و رجوع به استاندارد
- تاريخ و زمان آزمايش
- مشخصات نمونه
- اسلامپ نمونه
7 _ محدوده اسلامپ:
1_ برای بتن ریزی های پی، دال و تیرها ، اسلامپ در محدوده 3 تا 7/5 سانتی متر مناسب است
2_برای بتن ریزی های ستون ها و دیوارها و سقف، اسلامپ در محدوده 3 تا 10 سانتی متر مناسب است
3_برای بتن ریزی های قطعات حجیم با ضخامت بیش از 60 سانتی متر، اسلامپ 2/5 تا 5 سانتی متر متاسب است
4_ برای بتن ریزی در زیرآب ، اسلامپ در محدوده 12 تا 15 سانتی متر مناسب است
تعیین روانی بتن تازه و بتن آماده
آزمایش بتن در شیراز, بهترین تولید بتن آماده در شیراز, قیمت بتن آماده در شیراز, لیست قیمت بتن آماده در شیراز, پخش بتن آماده در شیراز, بهترین بتن آماده در شیراز, شرکت تولید بتن آماده در شیراز, شرکت مبین بتن شیراز تولید کننده انواع بتن آماده در شیراز, فروش مصالح ساختمانی در شیراز, فروش ماسه و بتن در شیراز
|